Cercetare

PROSYS este partener in urmatoarele proiecte europene de cercetare:

 

PHEONIX –  Sisteme de utilaje industriale inteligente

Obiectivul proiectului PHOENIX este de a instrumenta utilajele industriale cu senzori wireless inteligenti, transformandu-le astfel in retele inteligente care detecteaza si se auto-protejeaza de defectiuni.

 

SIRIUS – Sistem wireless  de inalta performanta, cu senzori, pentru control si monitorizari industriale

Proiectul Eurostars SIRIUS va dezvolta un sistem wireless versatil de inalta performanta, cu capabilitati de auto-alimentare, cu consum redus de energie, ce va fi folosit pentru achizitii de date, monitorizare si control de procese industriale, cu aplicatii in monitorizarea industriala a vibratiilor, monitorizarea diverselor marimi fizice (temperaturi, presiuni, oscilatii, etc) din laboratoare si procese industriale si mentenanta predictiva.

 

IS-ACTIVE (proiect realizat in cadrul AAL – Ambient Assisted Living European Program)

Obiectivul IS-ACTIVE este de gasi o solutie pentru persoanele care sufera de boli cronice, in special persoanele mai inaintate in varsta, bazata pe cele mai noi sisteme de monitorizare wireless. Rezultatele vor fi validate prin teste realizate pe persoane care sufera de boli cronice care afecteaza plamanii. Aceasta este a patra cauza in lume de deces.
Proiectul include toti pasii crearii unui prototip pentru o platforma wireless, de la realizarea platformei din punct de vedere hardware, implementarea solutiilor software, algoritmi si interfata. Consortiul este format din experti in sanatate si inalta-tehnologie din Olanda, Norvegi si Romania.


De asemenea, PROSYS a fost implicat in urmatoarele proiecte nationale de cercetare:

  • COSTREMON – Sistem informatizat inovativ de monitorizare si reglare a furnizarii caldurii, precum si de repartizare corecta a costurilor aferente incalzirii cladirilor de tip condominium.

  • ANVINTEX – Anvelope inteligente cu functiuni de utilizare a energiei mediului pentru cladiri cu confort ridicat si consum energetic redus.

  • REMORESE – Obtinerea de noi senzori electrochimici destinati protectiei mediului.